yasmininamerika.reismee.nl

Meet The Class of 2013-2014

Omdat ik nog zo enthousiast was van mijn vorig verhaal, moest ik nog eentje schrijven.

Zoals jullie allemaal weten kreeg ik eergisteren de verlossende email van Travel Active en weet ik waar ik momenteel ben ingedeeld, SouthEast. Net als ik zijn er natuurlijk nog andere mensen die dit jaar naar Amerika toe gaan. 

Op Facebook zitten we nu met een paar van deze mensen in een groepje, High School Year America 2013-2014. We begonnen met 6 mensen en het is super leuk om te zien dat het nu is uitgebreid tot 43 leden. ECHT BIZAR, maar door dit groepje heb ik heel veel super leuke en lieve mensen leren kennen. Omdat heel veel van ons elkaar nog nooit hebben gezien en nog willen zien voordat we vertrekken, spreken op 8 mei met z\'n allen in Utrecht af. 

Ik wil jullie voorstellen aan iedereen zodat jullie ook hun avonturen kunnen volgen en straks een beter beeld krijgen over the American Culture en the American High School.

Dorien Aalders: Dorien is ingedeeld in de regio Great Lakes.

Femke Andringa: Femke verblijft een jaar bij een echtpaar in Springdale, Arkansas. Ze hebben ook een dochter en kleinkinderen, maar die zijn al uit huis. Er verblijft ook nog een ander student bij hun wonen, een Noors meisje van 16 jaar oud. Ze gaat naar Har-Ber High School.

Sem Beernink: Sem is net nieuw in ons groepje, maar ze komt nu al over als een super, lief, gezellig meisje. Ze is 16 jaar oud. Ze is geplaatst in Pittsburgh, Pennsylvannia en woont volgend jaar bij een gezin dat bestaat uit een moeder, vader, zusje van 13 en een broertje van 16 jaar oud. 

Pauline de Boer: pauline-in-amerika.reismee.nl. Pauline is 17 jaar en zal een jaartje bij the Severy family gaan wonen in Bentonville, Arkansas. Ook komt er een Duitse uitwisselingsstudente bij haar wonen. Zo kan ze haar Engels en tegelijkertijd haar Duits verbeteren haha. Dat zou mijn Duits docent helemaal geweldig vinden en zou ik een keertje een voldoende halen voor Duits haha. Ze gaat naar Bentonville High School.

Roanne Bonke: roannebonke.reismee.nl. Roanne is 17 jaar en doet de geweldige opleiding Toerisme, ze neemt dus een tussenjaartje. Ook Roanne heeft een gastgezin. Het gezin bestaat uit een mama, papa en een dochter van 14 jaar. Ze wonen in Mound City, Missouri. Altijd handig toch als je straks vloeiend Engels kan spreken, vooral bij de opleiding Toerisme. Ze gaat naar Mound City R-2 High School.

Menno Breed: Menno is net als Sem ook onlangs toegevoegd aan ons groepje. Hij is ook 17 jaar oud en doet dit jaar examen havo. Hij is ingedeeld in de regio Great Lakes. 

Nina Dael: hopelessdreamer.reismee.nl. Nina had ik ontmoet op de informatiebijeenkomst in januari, samen met Martine, Fransien en Elana. Zij behoort tot The Original 6, de eerste zes leden van het Facebook groepje. Ze woont een jaartje in Marcola, Oregon, samen met een wat ouder stel die al studenten heeft gehost in de afgelopen jaren. Nina schrijft graag verhalen en ik kijk uit naar haar verhalen in de VS. Nina is samen met Romy een van de jongste van ons groepje. Nina gaat naar Mohawk High School.

Valerie van Dongen: valerievandongen.reismee.nl. Valerie is de mama van ons groepje, ze is namelijk de oudste van ons allemaal en is al 18 jaar, JAH SUPERR OUD dus haha. Doordat haar geboortedatum op de grens valt kan ze gelukkig nog net mee naar the States. Ze is momenteel ingedeeld in Southeast. Leuk feitje: Valerie deed ook mee aan de Win Een Jaar High School wedstrijd. Ze ging net als ik rechtstreeks door naar de tweede ronde, omdat wij allebei iin de Top 5 filmpjes met de meeste stemmen zaten. 

Yentel van Dorth: yentel.reismee.nl. Yentel is ingedeeld in Southwest.

Senna Driessen: sennadriessen.reismee.nl. De 16-jarige Senna verblijft een jaartje in Lakeland, Louisiana. Haar gastgezin bestaat uit een hostmom, hostdad, 2 dochters van 14 en 18 jaar en 2 honden. Ze gaat naar Livonia High School.

Tugce Eroglu: 

Romy de Galan: romydegalan.reismee.nl. Zoals een mama van de groep hebben we natuurlijk ook de baby van de groep, en dat is de 15-jarige Romy. Ze is de jongste van ons groepje en wordt pas in november 16. Ze verblijft een jaartje in Cantonment, Florida. Haar gezin bestaat uit een vader, moeder en een zusje van bijna 15. Heerlijk zo\'n jaartje zon, zee, strand! Ze gaat naar Tate High School.

Martine de Graaf: martinedoortje.reismee.nl. Martine behoort ook tot The Original 6. Het is zo\'n lieve meid die houdt van gezelligheid en uitgaan. We hebben met z\'n allen veel gesproken op de informatiebijeenkomst, over hoe spannend we het nou vonden en over hoe we vreesde voor de interview die we over 10 minuten zouden hebben haha. Ook zij is ingedeeld in Southeast.   

Loet van den Heuvel: Loet komt in Portland, Oregon. Hij woont samen met ouders, en twee jongens van 17 en 19 jaar oud. Zijn school,Neah-kah-nie High School, ligt aan de grote oceaan. 

Sanne ten Holt: Sanne komt in Phoenix, Arizona. Ze zit in een gastgezin met een moeder, een zusje van 15 en een andere student, een meisje van 15 uit Spanje. Met zoveel meiden in een huis moet het alleen maar gezellig zijn.  

Naomi Kannekens: naomikannekens.reismee.nl. Naomi is geaccepteerd en ingedeeld in de regio Central States. 

Pauline Kersjes: Pauline-Kersjes.reismee.nl. Pauline was de eerste student van 2013 dat een gastgezin kreeg. Ze is in Springfield, Illionois, jaah net als the Simpsons. Haar host family bestaat uit ouders, twee jongens van 20 en 23, een hondje en twee papegaaien. 

Fien Koelmans: 

Doris van der Laan: dorisvanderlaan.reismee.nl. Doris is net als de meeste van ons ook 17 jaar oud en is geplaatst in Estherville in de staat Iowa. Haar gastgezin bestaat uit ouders, een dochter van 14 en een jongen van 12. Ook zij krijgt een uitwisselingsstudent, een jongen van 18 uit Servie. Ze gaat naar Estherville Lincoln Central High School.

Daniek Lievaart: Daniek is ingedeeld in Northeast.

Desi Liptiay: desiliptiay.reismee.nl. Desi komt in Houston, Texas, bij een moeder en haar zoontje van 5 jaar oud. 

Mara Loonen:

Fransien Meints: Fransien behoort ook tot The Original 6. Ze was super lief op de informatiedag en we hebben samen met de andere meiden veel met elkaar gesproken. Franisen gaat in Lee\'Summit, Missouri wonen. Ze krijgt drie zussen van 10,14 en 16 jaar oud. Fransien en ik hadden tegelijkertijd een gastgezin EN onze scholen liggen 30 minuten van elkaar vandaan. Dat wordt zeker afspreken.

Femke Molenaar: femkeinamerika.reismee.nl. Femke had ik ontmoet via Instagram. Ze kwam gelijk over als een super lief meisje en we waren beiden enthousiast om elkaar te zien op de informatiebijeenkomst. Helaas werden we in twee groepen opgesplitst en hebben we nooit de gelegenheid gehad om echt face-to-face met elkaar te praten. Ze is momenteel ingedeeld in Great Lakes.

Joel Niekel:  

Emily van Os: Emily en ik delen dezelfde passie voor dans. Ze is ingedeeld in Southwest.

Romee Paardekooper: romeepaardekooper.reismee.nl. Romee is een echte vechter, letterlijk en figuurlijk. Ze doet al jaren aan jiu jitsu en heeft zelfs meegedaan aan de NK. Ze is ingedeeld in regio Central States.

Lot Planting: lotinamerika.reismee.nl. Lot is de oprichter van onze Facebook groepje en ik wil haar daar voor bedanken, ik had nooit gedacht dat ik zoveel mensen zou ontmoeten voor mijn vertrek. Ze is ingedeeld in North West. 

Robin van Rhee: Robin is ingedeeld in Northeast. 

Mitchell Schrijver: mitchellschrijver.reismee.nl. Mitchell is volgens mij de drukste van ons allemaal haha. Hij is al een paar keer naar Amerika geweest. Mitchell had eerst een gastgezin, maar door omstandigheden is het helaas niet meer doorgegeaan. Ik zou niet weten waarom een gastgezin zo\'n leuk kind niet zou willen, hij is super sociaal en maakt de meeste grappige opmerkingen. Hij is ingedeeld in Western.

Willemijn Schroder: Willemijn is nog een van de weinige die wacht op haar acceptatie, maar we weten allemaal zeker dat zij wordt accepteerd. Zo\'n lieve meid kan je toch niet niet accepteren! En jaah hoor ze is GEACCEPTEERD!

Maud Smeets: Doris van der Laan en Maud zitten bij elkaar in de klas, net als Chaneyra en ik bij elkaar op school zitten. We kunnen eindelijk mededelen dat ze is geaccepteerd en ingedeeld in de regio Great Lakes. 

Danique Snel: daniquexoxoxo.reismee.nl. Ze is ingedeeld in Central States. 

Elana Strijbis: Elana behoort ook tot The Original 6. Elana heeft geen reisblog, omdat zij helaas niet meer mee gaat. In 2015 kan ze een sportbeurs krijgen van tennis. We wensen haar natuurlijk super veel succes en plezier, en zoals ik al eerder zei \'misschien zien we jou ooit op tv, en dan kunnen we zeggen 'dat is Elana, die heb ik ooit een keer ontmoet.\''.

Nina Stoks: ninastoks.reismee.nl. Nina is ook 17 jaar oud en werd eerst ingedeeld in Central States, maar kwam toch in Oregon, Northwest, terecht. Haar gezin bestaat uit een vader, een moeder en een zoontje van 9 jaar oud. Ze gaat naar Oregon City High School.

Chaneyra Vreden: De meeste van jullie kennen al mijn lieve vriendin CHANEYRA! We hebben nog nooit bij elkaar in de klas gezeten en dat is maar goed ook, want wij samen in een klas, dat wordt alleen maar praten praten praten en dat zouden we onze leraren natuurlijk niet aandoen. Chaneyra is ingedeeld in Northeast.

Benthe Vrijsen: benthe.reismee.nl. Benthe is 16 jaar en heeft een gastgezin met 3 zussen, super gezellig dus. In het plaatsje Meridian, Idaho, woont haar gastgezin bestaand uit de drie zussen van 16, 20 en 21 en een broer van 18. Ik kijk al uit naar haar verhalen over Thanksgiving, met zo\'n grote familie kan het alleen maar gezellig zijn, ohh en ook heel veel ETEN aanwezig zijn! Ze gaan naar Rocky Mountain High School.

Chiel Waagenaar: Merik.reismee.nl. Chiel is een lieve jongen met een droge humor. Hij gaat naar Lead Hill, Arkansas en gaat tijdelijk wonen bij een gastgezin, een medewerker van Travel Active met een meisje van 16 en een jongen van 12. Mocht hij geen ander gezin krijgen dan wordt hij bij de eerste familie geplaatst. 

Marit Walraven: maritintheusa.reismee.nl. Lieve Marit is 16 jaar en gaat voor een jaar naar.... jaah hier komt het dan FLORIDA! Ze verblijft bij een ouder echtpaar van boven de 60 met een zoon van 25 die nog thuis woont in Panama City Beach. Lucky girl haha! Leuk feitje: Ook Marit deed mee aan de Win Een Jaar High School wedstrijd en ging door naar de tweede ronde. 

Ellen Withagen: ellenwithagen.reismee.nl. Ellen zat eerst te twijfelen of ze nou voor een semester of voor een schooljaar naar Amerika zou gaan. Ze had zich opgegeven voor een semester en zou dan in februari aan haar studie beginnen. Nu kan ik eindelijk mededelen dat ze een heel schooljaar meegaat, WHOOO! Goede keus meid ;) Ze is ingedeeld in Northwest.

Zoals jullie lezen heeft niet iedereen een gastgezin, en zodra ze dat wel hebben zal ik het gelijk veranderen en toevoegen aan mijn beschrijvingen. 

Keep dreaming and believing! (: 

Liefs,

Yasmin

Officieel Geaccepteerd

In spanning wacht ik al dagen af op een email van Travel Active. Een email waarin staat dat ik \'geaccepteerd\' ben en in welk regio ik momenteel ingedeeld word. 

Op 19 Maart 2013, om 11:21 kreeg ik eindelijk de verlossende email.

'Hi Yasmin,

GEFELICITEERD! Je bent geaccepteerd voor het High School programma in Amerika en het uitgebreide acceptatiepakket komt zo snel mogelijk jouw kant op!'

 AHYEAH! Ik ben geaccepteerd! Eigenlijk was dit al zeker vanwege de 'Win Een Jaar High School' wedstrijd die ik had gewonnen, maar dan nog had ik dezelfde spanning als alle andere tieners die zich hadden aangemeld voor dit geweldige avontuur.

'Onze Amerikaanse partnerorganisatie AYUSA heeft ons laten weten dat je momenteel bent ingedeeld in de Southeast regio en in deze regio gaat AYUSA als eerste op zoek naar een gastgezin en een school voor je.'

Nogmaals AHYEAH! Onder Southeast verstaan we de volgende staten Louisiana, Mississipi, Alabama, Georgia, North Carolina, South Carolina en Florida. Het is \'momenteel\', dus kan ik altijd ergens anders geplaatst worden als een gastgezin in een andere regio mij kiest, maar stiekem hoop ik toch op warm weer haha.

Nu heb ik zeker alle motivatie om te slagen. Moet helemaal goed komen!

 Ik blijf jullie op de hoogte houden and remember Keep Dreaming and Believing!

 Liefs,

 Yasmin 

Win Een Jaar High School

'Onze winnares van de Win Een Jaar High School ronde 2012 is geworden....'

En dan zie ik mijn naam op de mooie gele cheque staan. Ik reageer heel laat met 'OMG' en de tranen springen in mijn ogen. Ik heb gewonnen, ik heb echt gewonnen. Mama rent vervolgens schreeuwend en springend naar mij toe, terwijl ze alles opneemt. Ze is enthousiaster dan ik haha. Er gaat zoveel door mijn hoofd, maar twee gedachtes springen er echt uit; 'De andere meiden waren zo goed, hoe kan ik de winnaar zijn?' en 'Oh nee wat heb ik gedaan. Ik heb nu hun droom afgepakt.' Ik begin me langzamerhand schuldig te voelen, vooral als ik twee van de meiden in tranen zie. Gelukkig vergeven ze het mij en zijn we nu vrienden op Facebook. Wanneer de andere meiden weg zijn vul ik het formuliertje in en dan dringt het tot mij door... IK GA ECHT NAAR AMERIKA! 

En hier begint mijn avontuur...

Ik wil Femme, Eleanor & Doortje nog bedanken voor een super leuke dag. Ik heb ze nooit als mijn concurrenten gezien, maar eerder als drie ongeloofelijke leuke meiden die dezelfde droom hebben als ik. Ik hoop dat ze blijven geloven in die droom en zelf ook later naar Amerika gaan zodat ze hetzelfde kunnen meemaken als wat ik ga meemaken.

Thank You Travel Active and Girlscene.

Liefs,

Yasmin