yasmininamerika.reismee.nl

The City of Dreams & My First Two Weeks in Kansas

En dan ben je al twee weken in Amerika! Ik kan het bijna niet geloven, tijd vliegt zo snel voorbij! Het ene moment loop je door de stad waar je altijd van heb gedroomd en kijk je recht tegenover the Empire State Building en het andere moment lig je verkouden in je nieuw bed en heb je de volgende dag alweer je eerste schooldag!


Jaah het gaat hard, morgen alweer eerste schooldag en ik lig nu in bed te snotteren terwijl ik dit typ, maar is niet erg, want IK BEN BLIJ :D Ik heb in deze twee weken zoveel meegemaakt en zoveel gezien en het leek me wel leuk om dat allemaal met jullie te delen, want tjaah het blijft toch een blog he! 


New York City Orientation


Als er een ding bovenaan mijn Bucket List staat is het 'Visit New York City' wel! Wat een geweldige stad is dat zeg, WOW! Future home right there haha! We werden elke dag begeleid door een Tour Guide genaamd Gideon en wat een enthousiaste Amerikaanse man is dat, echt zo leuk om te zien haha. De eerste dag gingen we naar Central Park, Fifth Avenue, Brooklyn Bridge, Brooklyn Ice Cream Factory, Times Sqaure en aten we bij Macy's en the Hard Rock Cafe! De tweede dag bezochten we 9/11 Memorial, Coney Island (met de subway) en gingen we met een boot langs de kust van New York en the Statue of Liberty! We hadden die dag gegeten bij the World Financial Centre en de beste pizzatent in Brooklyn (zegt Gideon). We eindigden bij Top of the Rock, wat een ontzettend mooi uitzicht had op heel New York en the Empire State Building!


Ik vond het ook totaal niet leuk om afscheid te nemen van dit geweldig stadje en al helemaal niet als je de volgende ochtend om 5 uur moet opstaan om op een vliegtuig te stappen die de andere kant op vliegt.


Overland Park, Kansas City


Maar na een klein 3 uur vliegen werd ik heel warm ontvangen door mijn familie! We hadden heerlijk geluncht bij the Olive Garden en zijn daarna naar een Sporting KC wedstrijd gegaan! Ja hoor, voetbal is officieel weer terug in mijn leven haha! Die avond hadden ze ook nog een verassing voor me... kaarten voor THE KILLERS CONCERT! Het was zoooo leuk en ze zijn zo waanzinnig goed live! Ik ben ook naar Footloose the musical, Worlds & Oceans of Fun, Barbara's werk, Swim practice van Kristina en een weekendje naar Mall of America geweest! Een super leuk roadtrip met alleen maar meiden; mijn gastzusjes Kristina en Tasha en mijn gastmoeder Barbara. We zijn ook langs de Mississipi River geweest en heb wel duizenden keren Starbucks gehaald! Jah, het zit toch om elke hoek van elke straat haha. 


Blue Valley High School


Verder ben ik langs mijn school geweest om mijn vakken opnieuw te kiezen, voor de eerste semester heb ik de volgende vakken:


Design Elements, English, Beginning Acting, Spanish, Advanced Algebra, US History & Culinary.


Tweede semester, wat begint in Januari:


Sports & Entertainment Marketing, English, Advanced Acting, Spanish, US History, Photography & Advanced Algebra.


Hele andere vakken dan in Nederland, had ik maar zo'n leuk pakket voor mijn examens haha. Ik heb er heel veel zin in om te beginnen. Ik heb mezelf ook ingeschreven voor Cross Country en dit vindt plaats elke dag na school, in andere woorden ik kom super fit thuis haha! Ik wil nu zo graag beginnen en kan niet wachten om 5.45 op te staan en om 7.45 te beginnen, HA-HA! 


Keep dreaming and believing! (:


Liefs,


Yasmin

Sweet Goodbyes

En dan zit je eindelijk na zoveel maanden in spanning te hebben gewacht in het vliegtuig onderweg naar jouw gastgezin. Ja, dames en heren, ik typ nu vanuit het eenie minie vliegtuigtje, waar niet eens 40 man in past, naar Kansas City en oh wat ben ik nerveus haha. Maar wat heb ik een paar leuke dagen achter de rug.


Op woensdag 31 augustus was dan eindelijk de dag aangebroken om afscheid te nemen van mijn geliefden en wat waren er veel traantjes aanwezig! Dan merk je toch hoe veel mensen echt van je houden en hoe erg je ze werkelijk ga missen! Maar het kwartje viel pas toen ik door de douane heen liep, dan besef je dat je deze lieve mensen pas over 11 maanden weer zie, *slik*. Met een klein groepje van 23 man, inclusief onze begeleiders Marjolein en Neeltje, stapten we in het grootste vliegtuig waar ik ooit in heb gezeten. Drie stoelen naast elkaar? Wat een gek iets dacht ik toen, totdat ik tussen Emily en Mitchell kwam te zitten. Toch wel slim bedacht van de vliegtuigmaatschappij! Na een spannende, leuke en toch wel vermoeiende reis van 8 uur, waarvan ik ook een paar uurtjes heb genoten van Channing Tatum in 21 Jump Street, kwamen we aan op Newark Airport, New Jersey, AMERICA! Mijn moeder zal hier niet zo blij mee zijn, maar mijn eerste paar dollars gingen uit naar de Fastfood keten 'Wendy's', waar ik wel met enorme trots een salade kocht, maar ja of het werkelijk gezond was of niet is maar de vraag. 


Buiten was het boven de 30 graden en mijn I <3 HS t-shirt begon langzamerhand te stinken naar een reiziger die 8 uur lang in een vliegtuig had gezeten en in deze hitte geen zin meer had om koffers te sjouwen. Een paar uur later kwamen we aan in onze hotel 'Doubletree by Hilton'. En weer zag ik iets wat ik nog nooit had gezien, namelijk een zwembad in de lobby van het hotel! Ik heb er uiteindelijk niet in gezwommen aangezien ik heel lang zat te babbelen met mijn kamergenoten Lotte en Roanne, die nu ook in dezelfde vliegtuig zitten als ik.


Die avond aten we pizza, zoals alle Americanen en ben ik gelijk naar bed gegaan! Het was een en al een emotionele dag, en ik begin langzamerhand iedereen wel te missen, maar ik kijk enorm veel uit naar de avonturen die ik ga beleven wanneer ik uit dit vliegtuig stap!


Keep dreaming and believing! (:


Liefs,


Yasmin

I'm ready to leave and say goodbye...

En dan staat er op mijn countdown app, nog 14 dagen tot vertrek!


Ik weet nog zo goed dat ik zo enthousiast en tegelijkertijd stressend mijn filmpje aan het monteren was voor de 'Win Een Jaar High School' competitie en uiteindelijk 'flabbergasted' het hoofdkantor van Travel Active uitliep met een cheque voor een gratis jaar high school in the USA in mijn handen.


Sindsdien is mijn leven helemaal veranderd: Ik ben naar verschillende bijeenkomsten geweest, ik heb heel veel andere 'globaltrotters' ontmoet, ik scheet bijna in mijn broek bij het erg strenge Amerikaanse consulaat en ik heb 70 nieuwe reislustige Facebook vrienden erbij gekregen. Mijn leven kan niet meer stuk haha.


De twee bijeenkomsten van Travel Active waren de spannende informatiebijeenkomst, waarbij we een Engels luistertoets moesten afleggen en heel veel studenten voor het eerst ontmoetten, en de voorbereidingsbijeenkomst, waarbij we meer informatie kregen over het aanpassen in het Amerikaanse cultuur en een aantal andere praktische zaken.


Ondertussen heb ik zoveel leuke, grappige Exchange Students leren kennen en in mei ook nog met ze afgesproken, nadat we dit in ons oh zo gezellige whatsapp groepje hadden besproken! We hebben een onwijs leuk dagje gehad en ik kijk er heel erg naar uit om met een klein groepje 'wereldreizigers' naar New York te vliegen en daar de eerste drie dagen door te brengen.


Begin juli was het tijd om een Amerikaanse visum in Amsterdam aan te vragen. Met een klein groepje gingen we naar het Amerikaanse consulaat en na lang wachten en lang mijn blaas ophouden was mijn visum goedgekeurd!


Nu moet ik nog de laatste voorbereidingen treffen: op een magische manier minder dan 23 kg inpakken, de etos beroven van mini shampootjes en douchegel en proberen niet te huilen wanneer ik afscheid neem van mijn familie en vrienden.


Verder kunnen jullie mijn avonturen volgen op mijn youtube kanaal 'dreamtobelieveee', zowel als mijn reisblog yasmininamerika.reismee.nl!


Keep dreaming and believing! (:


Liefs,


Yasmin

Goodbye Exams, Hello Holiday

En dan heb je eindelijk 2 weken examens achter de rug! Ohh wat een verlossing, als het nog langer door zou gaan, zou ik letterlijk en figuurlijk in tranen uitbarsten haha. Ik heb namelijk zo veel stress gehad de afgelopen 3 dagen echt niet normaal! Maar dat betekent dat ik nu VAKANTIE heb! JAAAAAAAH, WHOOOOO! Dat betekent ook dat ik nu veel meer tijd heb om te filmen en jullie op de hoogte te houden van alle voorbereidingen en andere gekke dingen voor mijn vertrek. Ik heb vandaag ook een gefilmd met Lisa die vandaag pas klaar was met haar examens (en ik gister al ;)), dus dat filmpje kunnen jullie aanstaande vrijdag zien op mijn kanaal! 

Dussssssss nog 3 weken wachten tot mijn examenuitslag, het is op 13 juni, tussen 15.30 - 17.00, op precies te zijn haha. I'm keeping my fingers crossed en we hopen natuurlijk op een 'Hoi Yasmin, goed nieuws, JIJ BENT GESLAAGD' telefoontje!

Keep dreaming and believing! (: 

Liefs,

Yasmin

Meetup in Utrecht

Gisteren sprak ik af met een paar mensen die ook dit jaar naar Amerika toe gaan en de High School gaan volgen. We spraken af in Utrecht, bij Utrecht Centraal, en voor heel van ons was het de eerste keer dat we elkaar zouden zien. Ik heb zo veel leuke mensen ontmoet en heel veel nieuwe vrienden gemaakt.

We liepen eerst in het centrum van Utrecht en omdat we allemaal zo'n honger hadden, haalden we een broodje bij Mario's (aanrader). Daarna gingen we met z'n allen langs een gracht zitten en hielden we een voorstel ronde, om elkaar beter te leren kennen. Kort daarna begon het te regenen en we vonden uiteindelijk een cafeetje en maakten onze voorstelronde af. Er waren 21 mensen dus jaah, zo'n voorstelronde kan even een tijdje duren haha. Later kwamen er nog een paar meiden bij en ik besloot een paar van de studenten te interviewen. Langzamerhand gingen we allemaal een voor een naar huis, en bleven we uiteindelijk met z'n 10en over (inclusief mezelf). We gingen winkels in en ik heb, zoals altijd, achter een paar mensen gedanst en daarna gingen de rest ook naar huis. 

Maar in andere woorden, het was een SUPER LEUK DAGJE! Thank You Girls (and Boys).

Ik heb ook een filmpje gemaakt over mijn dagje in Utrecht en die kunnen bekijken op mijn reisblog bij video's en op youtube op mijn kanaal 'dreamtobelieveee'.

Keep dreaming and believing! (:

Liefs,

Yasmin

Last Day Of School

Afgelopen donderdag was mijn laatste dag school, ook genaamd kolderdag. Het was echt druk en gezellig en er waren allemaal gekke dingen gebeurd. Aan de ene kant ben ik super blij dat ik niet meer naar school hoef te gaan, maar aan de andere kant ga ik de gekke tijden met al mijn vrienden op school missen.


Ik ben me nu mentaal en fysiek aan het voorbereiden voor mijn examens die gelijk na de meivakantie beginnen. Want tjaah zonder slagen kan ik niet naar Amerika haha.


Ik heb nog een filmpje gemaakt over mijn 'last day of school' en die kunnen jullie bekijken bij video's op deze blog of op mijn youtube 'dreamtobelieveee'.


Keep dreaming and believing! (: 


Liefs,


Yasmin


New Vlog: dreamtobelieveee

Jullie lezen het eigenlijk al, ik heb dus een vlog, whooooo!

Jullie kunnen mijn avonturen volgen op mijn youtube \'dreamtobelieveee\'. Ik zal het zeker proberen bij te houden en jullie een beter beeld geven van mijn tijd in Amerika. dusss GO CHECK IT OUT NOW YEAH! 

Keep dreaming and believing! (:

Liefs,

Yasmin 

\"\"

My Host Family

Jaaaaah, jullie lezen het goed. IK HEB EEN GASTGEZIN! Ik werd een tijdje terug gebeld met het nieuws. Ik ben al druk aan het mailen met mijn gezin en net als ik vinden ze het ook super spannend! Dus laat ik ze maar even voorstellllennnn...

Meet the Wyche Family:

Papa Christopher is Executive Vice President for Operations en Executive Producer van de televisie netwerk van de bekende voetbalclub Sporting Kansas City. Hij zendt dus alle wedstrijden uit en zorgt voor een goed verloop op televisie. Sporting Kansas City spelen in Major League Soccer en staan op tweede plek in the Eastern Conference. Ik zit straks, net als vroeger, weer elke week bij een voetbalwedstrijd. Ik kom maar niet weg van het voetballeven haha. Een hele goede vriend van hem is the Producer van NBC en *drumroll please* hij is een hele grote IPSWICH TOWN FAN! Jaah, ik kon het ook niet geloven toen ik het las. Hij wilt mij heel graag ontmoeten en ik kijk er ook heel erg naar uit. 

Mama Barbara is een mondhygienist en de moeder van Kristina. Ze wonen allerdrie al meer dan 10 jaar in Overland Park, Kansas. Voordat ze Christopher had ontmoet, hadden Kristina en Barbara nog nooit een voetbalwedstrijd gezien en nu zijn ze zo blij dat ze elke week in het stadion kunnen zitten. Ze houdt heel veel van shoppen en ze wilt mij alle boutiques en shopping malls laten zien.

Zusje Kristina is 15 jaar oud en ik ga naar haar school, Blue Valley High School. Ze heeft net haar rijbewijs gehaald, dus kan ik elke dag met meerijden naar school. Ze zit op de zwem team van haar school en is volgend schooljaar een junior. Ze houdt van films en sleepovers en speelt ook de piano. We hebben al heel veel contact op Facebook. 

Hondje Emma is een puggle, een mix tussen een pug en een beagle. 'So we are talking an energetic dog with mad hops and a streak for mischief. She is very loving and will kiss you all day if you let her.' IK KAN NIET WACHTEN, eindelijk krijg ik een hondje whoooo! 

Verder hebben ze nog twee andere kinderen die niet thuis wonen, Natasha van 16 en Peter van 21. Natasha was geadopteerd vanuit Rusland en woont bij haar moeder bij hun in de buurt. Peter studeert en werkt in Los Angeles. 

Ik ga dus de komende jaar in Overland Park wonen, een buitenwijk van Kansas City. Mijn school is vier straten verder en de District Representative van Ayusa woont drie straten verder. Volgend schooljaar krijgt zij ook 2 studenten in huis die naar dezelfde school gaan. Mijn familie gaat vaak naar concerten, musicals en festivals. In de zomer na mijn aankomst zijn er vier hele grote festivals waar ze mij naartoe willen nemen, the Greek Festival, Irish Festival, Plaza Arts Festival en the International festival. Ik vond het jammer dat ik deze zomer niet naar Lowlands en Boothstock kon gaan, maar nu krijg ik er vier festivals voor terug.

IK HEB ER HEEL VEEL ZIN IN! Ik vertrek waarschijnlijk eind juli, dus al best wel snel. Ik moet er nu alleen voor zorgen dat ik slaag, maar dat moet wel lukken vooral met de motivatie die ik nu heb. Ik kan nog steeds niet geloven dat het echt gaat gebeuren! Natuurlijk blijf ik jullie op de hoogte houden.  

Keep dreaming and believing! (:

Liefs,

Yasmin